Květen u Berušek

20.06.2018 09:14

Tento měsíc děti otevřely modelováním postavy. Jaké bylo naše překvapení, když v první figurce, kterou vytvořila paní učitelka, děti „viděly“Hurvínka. Ani jsme netušili, jaká náhoda se tím stala. Hurvínek slaví totiž 2. května narozeniny. 

Hned v pátek jsme využili toho, že děti nosí batůžky a vydali jsme se na výpravu. Děti netušily, kde bude cíl pěšího výletu. Každý dostal do ruky mapu a vyrazili jsme do neznáma. Děti porovnávaly mapu s tím, co jsme po cestě viděli. Červené šipky jim určovaly trasu. Přešli jsme velký vlakový přejezd a vydali se ven z Chrástu. Rodný dům Hurvínka, který jsme na konci výpravy objevili, vidělo mnoho dětí poprvé.

Po výletu Hurvínek se Spejblem ovládl naši třídu. Prohlíželi jsme knihy, četli, pustili jsme si i jejich příběhy Rozcvička a Výlet. Vybarvovali jsme si jejich omalovánku. Předškolní děti se pustily do výroby vlastní papírové loutky. Obkreslovaly šablony, vystřihovaly, natíraly tělovou barvou. Hurvínka oblékly do oblečení z filcu. Finální oživení už bylo na paní učitelce, která ruce, nohy a hlavu připevnila patentkami.

Byla to první oslava narozenin u Berušek, která trvala celý měsíc.

 

 

 

—————

Zpět