Březen u sluníček

17.04.2023 14:46

Březen


 

V březnu jsme se zaměřili na různá řemesla a povolání. Začali jsme povídáním, čím by děti chtěly být,až budou vel, jaká řemesla a povolání máme a co dělají naši rodiče.

Naše první řemeslo,na které jsme se zaměřili,byla selka. Jednoho dne k nám přišla na návštěvu a potřebovala pomoct s pudingem pro pantátu. Díky tomu jsme si vysvětlili,co na to potřebujeme,kde vezmeme mléko,co to je kravín apod.

Ze selky jsme přešli na zlatníka. Zde jsme se seznámili s písní Zlatnická,kde jsme skládali děj příběhu,hráli si na hodnou a zlou ženu,řešili jsme emoce,hrály hru na zlatníka a zloděje a říkali si,že zloděj není jediný,kdo krade, že krade ještě straka. Takže jsme si ji vyrobili,hráli na ně a samozřejmě také jsme korálkovali. Nejen sami,ale do školky k nám přijela návštěva z korálkovny, kterou si děti moc užili.

Ze zlatníka jsme přešli na prodavačku. Povídali jsme si o obchodech,kde všude můžeme paní prodavačku vidět,co dělá, s čím pracuje a co prodává. Udělali jsme si i procházku po Chrástu,kde jsme zjišťovali obchody. Hodně jsme pracovali i s penězi a na konci týdne jsme uspořádali pro předškoláky z ostatních tříd jarmark.

Z prodavačky jsme přešli na pošťáka,u kterého jsme i skončili. Vyzkoušeli jsme si,co taková práce obnáší, vytvořili jsme si vlastní schránku,do které jsme hodili nějaké dopisy a dokonce i nějaké dopisy přiletěli od pana pošťáka k nám.

Kromě zde zmíněného jarmarku a korálkovny jsme ještě zažili hudební představení a proběhlo i pozvání k zápisu pro předškoláky. Celé to zakončíme výletem do Mariánské Týnice,kde na nás čeká stezka napříč řemesly.


 


 


 


 


 


 


 

 

—————

Zpět